De hogy ma se maradjunk tartalom nélkül, mutatnék néhány képet erről a városkáról.
A Rhône és a Canal de Savieres torkolatában fekvő település most elég kihalt, de a kihasznalatlan éttermi és bérelhető csónak kapacitásokat nézve főszezonban (hétvégén?) jóval nagyobb lehet itt a nyüzsgés. Mondjuk csak a képeket nézve is meg lehet őket érteni.
És Ági kérésére egy kis gasztro visszatekintés is belefér a mai napba. Igazából a tegnapi és a tegnap előtti vacsoránkról érdemes kicsit beszélni.
Tegnapelőtt a szálláson kaptuk a vacsorát. Szerencsére, ugyanis a közelben semmi nem volt. Ehhez képest nagyon tisztes vacsi volt, ahogy azt tegnap is írtam.
Az első fogás terrine volt, salátával. Azt, hogy ez a neve, Erika mondta, én csak megettem. Annyira jó volt, hogy majdnem elfelejtettem lefotózni.
Ezután currys csirke volt rizzsel, majd sajtok. Kettő elég markans, kettő pedig lágy sajt volt. Nem tudnék közülük választani, másképpen volt finom mind. A végén még egy sütit is kaptunk.
Tegnap egy étteremben ettünk, és a pincérnő javasolt egy helyi ételt: croziflette. Persze salátával.
Ha hasonlítani kellene valamihez, a sonkás tésztát tudnám említeni legközelebbi magyar rokonaként.
Ma a boltban megtaláltuk az alapanyagot is.
Jó szokásunk szerint két fajtát ettünk, a másik (Tartare de bœuf) a tatárbifsztek rokona, persze salátával és más ízesítéssel.
Közben kint leszakadt az ég és egy órája folyamatosan esik. Ezt megúsztuk 😀.
Chanaz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése